Volg hier ons laatste nieuws

Werkgevers aansprakelijkheid: Een aanrijding met "de eigen auto" onder werktijd.

Bij elk bedrijf of organisatie komt het wel een keertje voor. Een of meerdere werknemers die tijdens werktijd naar een andere locatie reizen om een afspraak of een training bij te wonen. Vaak maakt de werknemer er geen probleem van om hiervoor zijn eigen auto te gebruiken en met regelmaat komt het zelfs voor dat groepjes werknemers zelfs samen de eigen auto van een van hen gebruiken. Maar moet je daar wel zo blij mee zijn als werkgever ? Lees verder..

HR: Hoe je zo flexibel mogelijk de mobiliteit van je werknemers regelt.

Menig personeelsafdeling is er druk mee. Het werven van nieuw personeel. Hadden we de afgelopen jaren een overschot aan werkzoekenden, nu weten we soms niet waar we goed en gedegen personeel moeten vinden. Daarbij komt nog eens een keer dat personeel ook steeds vaker een “wensenlijstje” heeft ten aanzien van arbeidsvoorwaarden. De auto van de zaak blijft nog steeds een gewilde secundaire arbeidsvoorwaarde, zeker als een bepaalde functie vraagt om het gebruik van een auto. Lees verder..

Duurzaamheid: 5 tips om groener en goedkoper om te gaan met Mobiliteit

Steeds meer bedrijven zetten in op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) en proberen zoveel mogelijk activiteiten te “vergroenen”.  Als je spreekt over duurzaamheid dan denk je al gauw aan het gebruik van de auto. We geven je een vijftal quick-wins. Lees verder..

Flexibiliteit: De gig economy

3D rendering, background, blue, gig, economy, temporary, workforce, freelance, artwork, cloud, collage, employment, job, layout, limited, project, short, sign, tag, text, straight, ahead, symbol, traffic, trait, way, concept, typo, typography, word, work, worker, illustration

De gig economy, je hebt er wellicht nog nooit van gehoord. Deze term is een paar jaar geleden overgewaaid uit Amerika maar op dit moment ook in Nederland erg actueel. We bedoelen er de huidige ‘klusjeseconomie’ mee. De klusjeseconomie waarin vaste banen steeds meer worden verruild voor projecten en waarin de inhuur van ZZP-ers steeds meer de voorkeur gaat krijgen boven het aannemen van vast personeel. Lees verder..