Autop en maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO)

Autop stimuleert milieubewust rijden en stelt een energiezuinig wagenpark beschikbaar om een positieve bijdrage te leveren aan mens en milieu. Wij willen de CO2-uitstoot tot een minimum beperken. Alle voertuigen tot en met de categorie Volkswagen Golf benzine, hebben een CO2-uitstoot van 105 gr/km of minder. Hiermee legt Autop zich strengere eisen op dan dat overheden dit doen. 

Een aantal fabrikanten heeft zich ingespannen om de efficiëntie van hun voertuigen te verbeteren en hebben hiermee zeer indrukwekkende cijfers behaald, zowel voor de CO2-uitstoot als brandstofverbruik. Van deze auto’s met een lage CO2-uitstoot, is er een groot aantal opgenomen in de Autop vloot. Volledig elektrische voertuigen zoals een Volkswagen E-Golf behoren óók tot het wagenpark van Autop. Dit stelt ons in staat om u als klant een keuze te bieden van kleine stadsauto’s tot luxe auto’s welke bijdragen aan het verminderen van de CO2 -uitstoot én het brandstofverbruik.

Het zeer lage brandstofgebruik levert u als klant uiteraard ook direct voordeel op. Dankzij deze nieuwe technologieën kunt u tot 30% brandstof besparen, zonder dat de auto er minder door presteert. Ook voor onze voertuigen met een dieselmotor hebben we actief gekeken naar het milieu. Op dit moment tanken we alle dieselvoertuigen met “Shell FuelSave Diesel”: Minder CO2-emissie en minder zwarte rook.

Een hoger brandstofverbruik leidt tot een toename van CO2 uitstoot. Slechte verneveling leidt tot onvolledige verbranding waardoor zwarte rook ontstaat. Nieuwe “Shell FuelSave Diesel” bevat een speciaal reinigingsmiddel dat verdere aanslagvorming voorkomt en reinigt. Hierdoor verbrandt de diesel efficiënter wat leidt tot een lagere uitstoot van CO2 en minder rook.

Milieumaatregelen die u zelf kunt nemen

Niet alles hangt af van welke (huur-)auto u kiest, u kunt ook brandstof besparen én minder CO2 uitstoten door onderstaande 6 handige tips op te volgen:

  • Rijd "soepel": constant remmen en optrekken is niet milieuvriendelijk.
  • Matig uw snelheid: sneller rijden leidt tot een hoger brandstofverbruik.
  • Schakelen: als u schakelt voordat u over de 2.500 rpm heen gaat, verminderd dit de CO2 -uitstoot met 15%.
  • Kijk verder vooruit: door verder vooruit te kijken (anticiperen) in het verkeer, kunt u al eerder reageren door uw voet van het gaspedaal te halen in plaats van harder te moeten remmen.
  • Zorg voor de juiste bandenspanning