Operational Lease – alles in één
Naast autoverhuur en shortlease kunt u bij Autop ook uw auto leasen voor bijvoorbeeld 24, 36, 48 of 60 maanden. De leasevorm die wij u aanbieden is ‘full operational lease’.

Wat is operationeel Lease ?
Operational lease is een populaire leasevorm onder grote bedrijven en onder MKB- ondernemers. Met deze vorm van leasen, betaalt u een vast bedrag per maand. In dit bedrag zitten, in de meest gevallen, alle kosten voor de auto. Dat is dan wel exclusief brandstof. De leaseauto is  eigendom van Autop Lease, u ‘huurt’ de auto in principe van ons. Dit heeft een aantal voordelen voor u als bedrijf. De auto komt bijvoorbeeld niet op uw balans te staan. Operational leasing is de meest populaire leasevorm in Nederland, ruim 85% van de leaseauto’s in Nederland rijdt op basis van operationele lease.

Full operational Lease
Full operational leasen kan gezien worden als een all inclusive leasevorm. Alle kosten die gemaakt gaan worden, worden genoemd in het leasecontract. U als klant betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van de personenauto of bedrijfswagen. Wij als leasemaatschappij zijn vervolgens verantwoordelijk voor alle onderstaande kosten die u met de leaseauto maakt. leaseauto’s in Nederland rijdt op basis van operationele lease.

Wat zijn de voor- en nadelen van operational lease?
Belangrijke voordelen zijn dat u geen grote investering hoeft te doen voor de aanschaf van een nieuwe auto. De grote kostenpost van een personenauto of bedrijfswagen komt dus niet op uw balans te staan. Het is voor u heel overzichtelijk; u betaalt een vast bedrag per maand. Tevens zijn wij verantwoordelijk voor de kosten zoals onderhoudskosten en reparatiekosten, maar bijvoorbeeld ook verzekering, schadeafhandeling, pechhulp en vervangend vervoer. Een ander belangrijk voordeel is dat de auto niet op uw balans komt te staan. Hierdoor kunt u zorgeloos een nieuwe leaseauto rijden. 

Interessant voor ZZP
Operational lease is ook erg interessant voor u als ZZP’er. Als zelfstandig ondernemer hebt u al veel aan uw hoofd. Van administratie tot acquisitie en van uitvoeren van klussen tot onderhouden van relaties. Ook als ZZP’er is het belangrijk om een goede indruk te maken, met een goede en nette auto. Dit kan met operational leasing. U hebt geen omzien naar het onderhoud en de reparaties, dat doen wij voor u. U betaalt enkel een vast bedrag per maand, wij doen de rest. Leaseauto’s in Nederland rijden op basis van operationele lease.

Voor meer informatie met betrekking tot lease neemt u contact met onze afdeling sales op telefoonnummer: 088-7126800

Wat is inbegrepen bij full operational leasing?

  • Onderhoud, reparatie en (winter-) banden
  • Schadeafhandeling
  • Brandstofkosten (Tankpas optioneel)
  • Verzekeringskosten (WA Casco)
  • Pechhulp in Europa
  • Afschrijvingskosten
  • Rente
  • Vervangend vervoer
  • Motorrijtuigenbelasting